POŽIVITEV ZA TELO IN DUHA.
NAVDUŠENCI ČAJEV ZELO CENIJO PU ERH. POSEBNA FERMENTACIJA ČAJA, KI SE RAZLIKUJE TAKO OD ZELENEGA KOT ČRNEGA ČAJA. ZNAČILNA AROMA PRSTI IN RDEČKASTA OBARVANOST ČAJA. V STARI ČASIH JE BILO PITJE PU ERH ČAJA PRIMERNO SAMO ZA KITAJSKE VLADARJE. ZA TO JE TUDI ZNAN KOT CESARJEV ČAJ.V KITAJSKI MEDICINI SE DANES VELJA ZA ČAJ S ŠTEVILNIMI ZDRAVILNIMI UČINKI. PU ERH NAJ BI URAVNOVESIL YING IN YANG.
KOŠČEK ZGODOVINE ČAJA LISTIČI PU ERH RASTEJO NA CWINGMAO ČAJEVCU V MESTU PU’ ER, V KITAJSKI PROVINCI YUNNAN. TA STARODAVNI ČAJEVEC RASTE TAM ŽE SKORAJ 2000 LET. KVALITETA IN AROMA PU ERH ČAJA NARAŠČA Z LETI. PO TRADICIONALNEM POSTOPKU, ZORENJE ČAJA TRAJA VSAJ PET LET.