Pu-Erh

POŽIVITEV ZA TELO IN DUHA.
NAVDUŠENCI ČAJEV ZELO CENIJO PU ERH. POSEBNA FERMENTACIJA ČAJA, KI SE RAZLIKUJE TAKO OD ZELENEGA KOT ČRNEGA ČAJA. ZNAČILNA AROMA PRSTI IN RDEČKASTA OBARVANOST ČAJA. V STARI ČASIH JE BILO PITJE PU ERH ČAJA PRIMERNO SAMO ZA KITAJSKE VLADARJE. ZA TO JE TUDI ZNAN KOT CESARJEV ČAJ.V KITAJSKI MEDICINI SE DANES VELJA ZA ČAJ S ŠTEVILNIMI ZDRAVILNIMI UČINKI. PU ERH NAJ BI URAVNOVESIL YING IN YANG.
KOŠČEK ZGODOVINE ČAJA LISTIČI PU ERH RASTEJO NA CWINGMAO ČAJEVCU V MESTU PU’ ER, V KITAJSKI PROVINCI YUNNAN. TA STARODAVNI ČAJEVEC RASTE TAM ŽE SKORAJ 2000 LET. KVALITETA IN AROMA PU ERH ČAJA NARAŠČA Z LETI. PO TRADICIONALNEM POSTOPKU, ZORENJE ČAJA TRAJA VSAJ PET LET.