Zeleni Čaj

///Zeleni Čaj

PROIZVEDENO S TRADICIJO, SKRBNOSTJO IN IZ NAJBOLJŠIH RASTLIN.
ZELENI ČAJ SE NA KITAJSKEM UPORABLJA ŽE VEČ KOT 4.500 LET. BUDISTIČNI MENIHI SO ZELENI ČAJ NAJPREJ PREDSTAVILI JAPONSKI, KASNEJE, V 17. STOLETJU PA TUDI EVROPI. ZELENI IN ČRNI ČAJ STA PRIDOBLJENA IZ ISTE RASTLINE. OBRANI LISTI, ZA PRIDELAVO ZELENEGA ČAJA, “SKRBNO” SOPARJENI IN POSUŠENI, DA MED SAMIM PROCESOM. MED PRIPRAVO SE NE SMEJO ZLOMITI, KER BI TO POVZROČILO IZLOČANJE CELIC. OB PRAVILNI PRIPRAVI, ČAJ OHRANI SVOJO BARVO IN ZDRAVILNE UČINKOVINE. PREPRIČA TUDI SKOZI SVOJE NOTRANJE VREDNOTE. ZGODNJA VZHODNA MEDICINA JE UPORABLJALA ZELENI ČAJ KOT ZDRAVILO ZA ŠTEVILNE FIZIČNE IN PA MENTALNE BOLEZNI. PRAVIJO, DA ZELENI ČAJ OČISTI DUŠO. EN IZMED RAZLOGOV ZA TO JE, DA IMA ZELENI ČAJ OČITNO NIŽJO VSEBNOST KOFEINA, KOT ČRNI ČAJ. KOMBINACIJA KOFEINA IN KATEHINA POZITIVNO STIMULIRA UM IN NE CIRKULACIJE.
UPORABITE VRELO VODO, KATERO PUSTITE, DA SE OHLADI NA 60°-90°C. PRAVILOMA UPORABITE 3-5 ČAJNIH ŽLIČK ČAJA IN JIH DODAJTE 1 LITRU VODE. NATO PUSTITE VARITI 2-4 MINUTE. ZELENEMU ČAJU LAHKO DODATE ČAJNE LISTE, A SE MED PROCESOM NE SMEJO POPOLNOMA POSUŠITI.(PRED PRIPRAVO ČAJA OHLADITE VRELO VODO NA 60-90*.K 1 LITRU VODE DODAJTE 3-5 ČAJNIH ŽLIČK ČAJA IN PUSTITE 2-4 MINUTE STATI, DA SE RAZVIJE OKUS IN AROMA. LISTIČE ZELENEGA ČAJA LAHKO PRELIJETE VEČKRAT, VENDAR SE LISTIČI DO NASLEDNJEGA PRELITJA NE SMEJO POPOLNOMA POSUŠITI.)