Oolong

ČUDOVITA ZLATA SREDINA VČASIH JE LAHKO ZLATA SREDINA NAJBOLJ OKUSNA, VSAJ TAKO PRAVIJO OBOŽEVALCI OOLONG ČAJEV. PRI PROIZVODNJI IN PRI OKUSU JE NEKJE MED ZELENIM IN ČRNIM ČAJEM.
THE ART OF PERFECT TIMING.
BESEDA OOLONG POMENI ČRNI ZMAJ ALI ČRNA KAČA. PO LEGENDI, PLAZILEC JE USTRAŠIL SKRBNIKA ČAJEV, KI JE KONTROLIRAL SUHOST LISTIČEV. PO NEKAJ DNEVIH JE ZBRAL POGUM IN SE PONOVNO VRNIL, JE UGOTOVIL, DA SO LISTIČNI V FAZI POPOLNE FERMENTACIJE IN REZULTAT JE TA FASCINANTNI ČAJ. V RESNICI JE OOLONG PRIDOBLJEN Z LIMITACIJO FERMENTACIJE, KI JE DALJŠA OD ZELENEGA IN KRAJŠA OD ČRNEGA ČAJA. PRAVA UMETNOST JE ULOVITI ČAS, KO LISTIČI SPREMENIJO BRAVO V BAKRENO. FERMENTACIJO SE USTAVI S PARO ALI PRAŽENJEM.
IF NECESSARY EXPERTS CAN WAIT FOR YEARS. ČRNI OOLONG ČAJ LAHKO DOLGO SKLADIŠČIMO TER Z LETI POSTAJA VEDNO BOLJŠI. PO TREH LETIH SKLADIŠČENJA, MORAJO BITI LISTI ENKRAT LETNO PREVIDNO PREPRAŽENI. Z LETI OOLONG ČAJ LAHKO POPOLNOMA IZGUBI KOFEIN. OOLONG ČAJ PRIPRAVIMO TAKO, DA LISTIČE PRELIJEMO Z VODO, KI IMA TEMPERATURO 75°-90° C IN GA PUSTIMO STATI 3-5 MINUT. ISTI ČAJ LAHKO PRELIJEMO VEČKRAT.

Title

Go to Top