Beli Čaj

UMETNOST PITJA ČAJA. KO SLIŠITE IMENA ” WHITE PEONY” ALI “WATER SPIRIT” ALI “SILVER NEEDLE«, NE GRE ZA IMENA DRAGIH TEKMOVALNIH KONJEV, AMPAK ZA VRSTE BELIH ČAJEV. TI SPADAJO MED NAJBOLJ DRAGOCENE ČAJE MED VSEMI. ROČNO IZDELAN IN Z ZNANJEM OHRANJANJA EDINSTVENEGA OKUSA..

VERJETNO JE MALO POVEZANO S KITAJSKIM CESARJEM PRED 3.000 LETI, KI GA JE PIL KOT PROTISTRUP SMRTI.. EDINSTVEN OKUS IN KOMPLEKSNI PROCES PROIZVODNJE DAJETA BELEMU ČAJU NAJVEČJI UGLED MED ČAJI. .BELI ČAJ JE DOBIL IME ZARADI BELE OBARVANOSTI SPODNJEGA DELA LISTOV OKOLI POPKOV ČAJEVCA. TI SO ROČNO OBRANI IN SUSEŠNI NA VELIKIH MREŽAH. KONTROLIRANO ZRAČENJE OMOGOČA NARAVNI PROCES OVENENJA LISTOV. POZNEJE LISTIČE PAZLJIVO POSUŠIJO PRI NIZKIH TEMPERATURAH, DA SE PREPREČIJO KAKRŠENKOLI POŠKODOVANJE LISTIČEV, IN S TEM OHRANIJO BRAVO IN OKUS.

KAKOVOST LETINE IN SKRBNA PROIZVODNJA PRIPOMORETA K BLAGEMU OKUSU BELEGA ČAJA. BELI ČAJ BALGODEJNO VPLIVA NA CELOTNO TELO TER KREPI IMUNSKI SISTEM. TAKO KOT ZELENI ČAJ, IMA TUDI BELI STIMULATIVNI IN POŽIVLJAJOČ VPLIV. BELI ČAJ SE PRIPRAVI ENAKO KOT ZELENEGA„ VENDAR TEMPERATURA VODE NE SME PRESEŽTI TEMPERATURE 80°C.

Title

Go to Top